Az Apple várhatóan még ebben az évben bejelenti az iPhone 14 sorozatot, amelyből a pletykák szerint négy modell érkezik: iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max.

A készülékek körül már több pletyka is napvilágot látott, bár a legújabbak azt támasztják alá, hogy az iPhone 14 Pro modellek tetején a jelenlegi notch helyett egy pillér alakú tömb lesz.
Méretarányos CAD tervrajzok kerültek elő

A Twitter felhasználó, ShrimpApplePro (@VNchocoTaco) tweetelt néhány képet egy CAD-fájlról, amely az iPhone 14 Pro Max-ra utal, és néhány méretet is részletezett. A képeken látható a pille alakú kivágás kialakítása, mellette egy külön lyukkal, hasonlóan a korábbi hírekhez. Állítólag a normál iPhone 14 modellek megtartják a bevágást.
A ShrimpApplePro által részletezett méretekkel kapcsolatban azt mondják, hogy az iPhone 14 Pro Max mérete 160,71 x 78,53 x 12,16 mm lesz – vélhetően a mélység a hátsó kamera lencséit veszi figyelembe. Számos más méretet is felsorolnak, az egyik szerint a kijelző körüli keret 1,95 mm lesz, ami állítólag kisebb, mint az iPhone 13 Pro Max 2,42 mm-es mérete

Nem lehet megmondani, hogy mennyire pontos ez a szivárgás, de egyre valószínűbbnek tűnik, hogy ezt a pille alakú kialakítást láthatjuk majd az iPhone 14 Pro modelleknél, ami markánsabb változást jelent a képernyőn, mint amilyet az iPhone X 2017-es notch-csal való debütálása óta láttunk. Az iPhone 14 modellek körüli összes pletykát külön írásunkban olvashatod.

Az iPhone éves frissítése az egyik legnagyobb esemény a technológia területén: ez az a telefon, amelyet sokan szeretnének birtokolni, amely meghatározza a trendeket, és amelynél mindenki más jobbat szeretne.

Bár a kiszivárgások és pletykák nem újdonságok a technológia világában, az Apple új készülékeiről meglehetősen ritkán kapunk teljes körű információkat. Nem szoktak olyan átfogóan kiszivárogni, mint egy Samsung vagy Google telefon – de mi itt összegyűjtünk mindent, amit a 2022-es iPhone modellekről hallunk.
Az Apple iPhone 14 megjelenési dátuma és ára
Valószínűleg 2022. szeptember 13.
699 dollártól?

Jellemzően az Apple szeptember második hete körül tartja iPhone eseményét, és általában kedden. Az iPhone 13 modelleket szeptember 14-én mutatták be, ezt a mintát követve.

Ha a minta folytatódik, akkor az iPhone 14 modelleket 2022. szeptember 13-án mutathatják be. Persze egyelőre semmi sem hivatalos, és még jó ideig nem is lesz az.

Az árakat tekintve arra számítunk, hogy az iPhone 14 modellek körülbelül ugyanott kezdődnek majd, mint az iPhone 13 modellek. A pletykák szerint az iPhone mini modellt a jövőben elvethetik, ami ha igaz, akkor az iPhone 14 modellek induló ára az iPhone 13-as modellekhez képest feljebb kerülne. Remélhetőleg azonban lesz iPhone 14 mini.

Mi lesz az iPhone 2022 neve?
iPhone 14 mini
iPhone 14
iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro Max