Az Apple egy 2021. szeptember 14-i eseményen jelentette be az iPhone 13-as sorozatot, de még mindig van egy telefon a vállalat kínálatában, amely még nem kapott frissítést – az iPhone SE.

Az iPhone SE második generációját 2020 áprilisában jelentették be, és a pletykák szerint a harmadik generációs készülék gyártása 2021 decemberében kezdődik, hogy 2022 tavaszán jelenjen meg.

A japán Macotakara oldal, valamint a Nikkei Asia azt állítja, hogy az iPhone SE (3. generáció) továbbra is 4,7 hüvelykes Retina HD kijelzőt kínál majd, alatta a Touch ID ujjlenyomat-érzékelővel.

Azt is mondják, hogy a készülék ugyanazt az A15 Bionic chipet kínálja majd, mint a legújabb iPhone 13-as sorozat, valamint ugyanazt a Qualcomm Snapdragon X60 5G modemet. Ez természetesen azt sugallja, hogy az iPhone SE (3. generáció) 5G képes lesz, akárcsak az iPhone 12 és az iPhone 13 széria.

Egyelőre semmi sem hivatalos, és még jó ideig nem is lesz az, bár ezek a pletykák egyelőre eloszlatják a nagyobb iPhone SE-vel kapcsolatos feltételezéseket. Azt is sugallják, hogy ha kisebb iPhone-t szeretnél Face ID-val, akkor az iPhone 13 mini az, amit érdemes megfontolni, ahelyett, hogy a következő iPhone SE-re várnál.