Az iPhone 13-as sorozat egyik leghíresebb funkciója, hogy a makrófotózás a témától mindössze 2 centiméteres távolságban is lehetséges, ami a korábbi iPhone modelleknél állítólag lehetetlen volt… vagy az volt?

A Halide Mark II – Pro Camera, amelyet egyszerűen csak Halide néven emlegetnek, az iPhone legnépszerűbb és legjobban bővülő funkciójú fotóalkalmazása. Számos olyan fényképészeti ajtót nyit meg, amelyet az Apple szabványos kameraalkalmazása lehetetlennek hisz – beleértve a 13-as sorozat előtti régebbi iPhone-modellekkel készített makroszintű fényképeket is.Ha az Apple-re hallgatsz, azt fogják mondani, hogy csak az iPhone 13-as sorozat képes makrófotózásra, mivel az új kameraérzékelők sokkal közelebbi fókusztartományokkal rendelkeznek, azonban a Halide alkalmazás másképp gondolja.

Az alkalmazás elmagyarázza, hogy “[a] makró módunkkal szuperközeli felvételeket készíthetsz kiváló minőségben az Al és a fókuszáló eszközöknek köszönhetően”.

Bár kétségtelenül jobb minőségű végeredmény lesz a legújabb iPhone 13 modellek egyikén, a régebbi iPhone-od határait is feszegetheted, ha letöltöd a Halide-ot az alkalmazásboltból, itt.

Hogyan készíthetsz makró felvételeket akkor is, ha nincs iPhone 13-asod
Makró felvétel készítése:

1) Töltse le a Halide alkalmazást az alkalmazásboltból.
2) Nyomja meg az AF (autofókusz) gombot a kézi fókuszálás bekapcsolásához.
3) Válassza ki a virág ikont a bal alsó sarokban.
4) Hozza a telefont közel a témához a felvétel elkészítéséhez.
5) Állítsa be a fókuszérzékelőket a kereső alján található csúszkával.

Egy példa a Halide egyedülálló “zöld kiemelő” fókuszrendszerére. Amikor a zöld vonalak a legélesebbek, akkor tudja, hogy a kép fókuszban van. És ez az! Be kell állítania a fókuszt, így egy korábban homályos felvétel most már majdnem olyan jó minőségűnek tűnhet, mintha a legújabb iPhone 13-as lenne.

TokZone.HU